Fyra Saker för att Få till Din Träning

Fyra Saker för att Få till Din TräningEtt nytt år är här och kvarter gym är packad. Vi kör på löpband, push-up, pull-up och squat. Några spin, medan andra dopp. Vi strävar efter att vara goda förvaltare av det organ som Gud har gett oss, och i gymmet kan vara ett bra ställe att göra så.

Det görs bra, tränar kan öka fysisk hälsa, träning disciplin, och reenergize oss. För de Kristna, gym är också utmärkta platser för att möta och skapa relationer med de som inte tror, att många av dem som går till gymmet för att söka gemenskapen så mycket för träningen. Med det sagt, gym kan också vara en grogrund för synd.

Det bör anges inledningsvis att, även om vissa centra kan innehålla hälften klädda män och kvinnor, andra gör det inte. Den före detta bör undvikas; det senare kan avnjutas. Alla gym är inte skapade lika, så gör läxor och välja ett noggrant.

Frestelser på gymmet utöver lust. Jämförelse, stolthet och själv-fokus också att trassla in många. Så medan en förberedd Christian på gymmet kan fungera som ett massförstörelsevapen mot fienden, en dåligt förberedd Christian är en sittande anka. Just av denna anledning vi måste få utrustad för strid så att vi kan slå gym och kapa dessa snaror med evangeliet blade — i stället för att fastna i dem.

Men hur? Här är fyra saker att ta med dig när du gå till ditt lokala gym.

1. Ta med en Partner

Det första steget i att framgångsrikt gå igenom ett minfält är att hitta aktiva gruvor, samma princip gäller för promenader golven i ett gym. Gruvorna i frestelse är begravda överallt, vissa mer självklara än andra. Detta är särskilt sant med tanke på att de flesta av oss att träffa gymmet på väg till eller från arbetet — den tid på dagen då våra hjärnor är som mest trött, distraherad, och oförberedda.

Så, var är din landminor? Befinner du dig frestad att stirra på kvinnan på löpbandet eller killen i bänkpress? Är du en sucker för nästan oändliga väggar av speglar som står för att påminna dig om att du är inte lika starka, tunna, eller vackert som du skulle vilja vara? Kanske du är en övning-missbrukare, övertygad om att om du bara spenderat lite längre på gymmet skulle du slutligen uppnå dina träningsmål.

Oavsett vad landminor du hitta väntar du på gymmet, du kommer att behöva för att förbereda sig för dem med visdom och nykterhet. Behöver du en träningspartner som kommer att påminna er om sanningen och hålla dig ansvarig? Skulle det hjälpa dig att lyssna på musik eller dyrka en predikan för att överrösta de lögner som pumpas ut i Tv och högtalare? Behöver du helt enkelt att konsekvent be Gud att hjälpa dig att skina hans ljus på dig när du tränar?

2. Ta Med Din Identitet

Kristna har stor välsignelse in i gymmet med en identitet istället för att gå till gymmet i jakt på en, för “vi är Guds barn, och om barn, då är vi också arvingar, Guds och hans arvtagare med Kristus” (Romarbrevet 8:16-17). Vad högre ringa eller större identitet kan det vara? De som har blod-köpte godkännande av Gud behöver inte rusa efter tillfällig och flyktig godkännande av andra bara människor, Gud kan klappa högre och längre än människor, därför att vi lever för sin applåder, inte deras.

Som arvtagare av Gud, vi har också hopp om en evighet tillsammans med Gud, och denna se till löftet om evigheten presenterar dårskap lagra upp våra skatter på jorden. Sådana skatter av kroppsbyggnad och utseende, men inte i sig dåligt i och för sig, är otroligt tillfälliga och bunden till röta och rost med tidens gång (Matteus 6:19). I evighet, men vår betungande och ömtåliga organ kommer att bli uppslukad av en himmelsk kropp, en som kommer att vara oförgängliga och uppvuxen i härlighet och kraft (1 Kor 15:42-43). Även om vi tacka Gud för våra jordiska kroppar och söker förvalta dem väl med kost och motion, som vi känner igen deras tillfälliga karaktär och värde i enlighet därmed.

3. Ge Glädje3. Ge Glädje

Som de godkänts av Gud, vi inser att den “kroppsliga utbildning är av värde” (1 Timoteus 4:8), och därför har vi hoppa på löpband och nå ut till hantlar. Men, våra större prioritet är tillväxt i gudsfruktan, som “är av värde för att på alla sätt som det har förutsättningar för det nuvarande livet och för livet” (1 Timoteus 4:8).

Så, istället för att vara motiverade av den jordiska skatt för en tidning som täcker kroppen, vi är sporrade av den eviga skatten av en Gud kärleksfull själ. Det är bra för oss att vara förvaltare av våra fysiska kroppar och arbete för att bygga upp eller bibehålla en hälsosam kroppssammansättning, men vårt primära intresse är inte en fast bicep men ett mjukt hjärta. Vårt mål är att gå ut ur gymmet i större kärlek till Jesus än när vi kom. För att göra detta tar vi glädje på allvar.

I ord av Westminster Kortare Katekes, vår främsta ändamål är “att förhärliga Gud, och njuta av honom för evigt.” Med en identitet är fast rotade i Kristus troende är aktiverade för att göra exakt som i gymmet. Känna hans glädje när du deltar i fysiska övningar, sport och tävlingar.

Att tillåta att hans glädje fyller du i din simning, löpning, stretching, eller lyft. Förundras över Gud på det sätt som han skapat din kropp att flytta, arbeta, odla, och reagera. Njut av känslan av prestation han ger som du driva igenom de sista stadierna av en svår träna och komma fram till mållinjen. I alla former av motion, prisa honom för den frihet du upplever, att veta att du är älskad av Gud i universum, oavsett fysiska resultat.

4. Föra Evangeliet4. Föra Evangeliet

Se också till evangelisation ett träningspass mål. Du kommer att möta en mängd olika personer i gymmet — unga och gamla, korta och långa, de som får hjälp av motion och de som är förslavade av det. Men se upp för personer som du kommer att träffa på gymmet som inte känner Kristus. Hur kommer du att försöka dela Kristus med dem? Kommer du be dem att vara din träningspartner, slå upp en konversation nära vatten fontän, eller dela med dig av ditt vittnesbörd som du sträcka ut och kyla ner? Kommer du ihåg deras namn, köpa dem en protein shake, eller be om ett sätt du kan be för dem?

Vad är din strategi, se till att vara redo att utveckla tillit och dela med Kristus, för den person som aldrig gick igenom en kyrka dörren kan ha bara klev upp på löpbandet bredvid dig.

Slitbanan(milj) Noggrant

Gymmet är både en potentiell grogrund för synden samt ett växthus för den andliga skörden. Kristna bör inte missa att vara närvarande på en plats som så naturligtvis drar till sig dem som söker mer av livet. Men vi bör inte snubbla in på en sådan plats utan hänsyn till våra egna svagheter och synd-tendenser.

Ta din sköld, plocka upp ditt svärd, och kom ihåg att din viktigaste vapen mot Satans snaror är din Gud givna identitet under rustning.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *