Du Blir Vad Du Äter

Du Blir Vad Du ÄterFörhoppningen är att vår själ vad energi är vår kropp. Precis som våra kroppar måste ha energi för att hålla igång, våra själar måste ha hopp för att hålla igång.

När vår kropp behöver energi, vi äter mat. Men när vår själ behöver hopp, vad ska vi mata det? Lovar.

Varför gör vi ger vår själ löften? Eftersom löften har att göra med vår framtid och hopp är något som vi bara känner om framtiden — om tio minuter från och med nu, eller tio månader eller tio tusen år.

Vi är aldrig hoppfull om det förflutna. Vi kan vara tacksamma för det förflutna. Det förflutna kan inspirera eller ens garantera en hoppfull framtid för oss. Men alla de underbara saker som har hänt oss tidigare kommer inte att bränsle vårt hopp om vår framtid ser dyster ut.

Men om vår framtid är lovande, vår själ kommer att vara hoppfull även om vår nuvarande är olycklig, eftersom hoppet är det som håller den själ som går.

Så, vi “äter” löften, som vår själ smälter (tror) och omvandlar till hopp.

Giftiga Själ Mat

Vid utfodring av kroppen, det är “hälsosam mat” och det är “skräp mat.” Båda kommer på kort sikt att producera energi. Men hälsosam mat ger rätt sorts energi, förbättrar driften av kroppens komplexa system, stärker motståndskraften mot sjukdomar och ökar dess hållbarhet och livslängd. Skräpmat, å andra sidan, har i princip motsatt effekt på alla dessa områden och bidrar till att bryta ner för kroppen över tiden.

På samma sätt finns det “friska löften” och “skräp löften.” Båda kommer att, på kort sikt, producerar hopp. Men friska lovar att ge rätt typ av hopp och främja hälsa i hela komplexiteten i den mänskliga själen. Skräp lovar bevisa ytterst giftigt och kan leda till själ-döden.

Både fysisk och andlig näring är viktigt, eftersom vi alltid blir vad vi äter. Vi måste ta bättre hand, men, i vad vi matar våra själar, eftersom så mycket mer som står på spel.

Världen och djävulen är mycket medvetna om att vi matar våra själar löften, vilket är anledningen till att, såsom skräpmat, skräp löften är överallt. De är starkt marknadsförs (meddelande varje frestelse till synd är ett löfte av någon form av lycka), snyggt förpackade, gott men inte riktigt rika), enkelt, och har en särskild lockelse när du kör låg på hoppet. De levererar en snabb surr av falska förhoppningar och förstöra din aptit för riktigt frisk löften.

Men skräp lovar alltid att svika på grund av sina buzz är följt av ett hopp-ett dopp i skuld, skam och tomhet. Att de aldrig leverera den lycka de lovar därför att våra själar är utformade för ett mycket bättre hopp. Och ändå, skräp löften kan vara beroendeframkallande, eftersom det är vårt hopp-steget kan skicka oss tillbaka söker en annan snabbt, falska buzz.

Levande MatLevande Mat

“Människan lever inte bara av bröd, utan . . . av varje ord som utgår från Herrens mun” (femte Mosebok 8:3; Matt 4:4). Våra själar är utformade för att få näring genom Guds “dyrbara och mycket stora löften” (2 petr 1:4).

Men dessa löften är inte bara mänskliga ord, de är levande och verksamt (Hebreerbrevet 4:12), går direkt från det levande Ordet, Jesus Kristus (Joh 1:1). Han är Ordet för Gud (Uppenbarelseboken 19:13) och “alla Guds löften finna sitt Ja i honom” (2 Kor 1:20).

Vad som möjligen kan ge hopp till vår syndiga själar än Jesus lovar att förlåta alla våra synder helt och hållet, att ta bort alla Far dom och vrede mot oss, att alltid vara med oss (Matt 28:20), och för att ge oss evigt liv i Guds närvaro med full glädje och njutning för evigt (Ps 16:11)? Endast i honom hittar vi “en framtid och ett hopp” (Jeremia 29:11).

Det är därför som Jesus kallade sig själv livets bröd (Joh 6:35). De senaste nåd för hans död och uppståndelse garantera en aldrig sinande ström av hopp-ge framtida nåd för oss sträcker sig in i evigheten. Att äta dessa löften är att äta detta levande bröd och leva för evigt (Johannes 6:51).

Och Jesus har gjort Bibeln magasinet av närande, levande själ mat för hans heliga. Det är fyllt full av löften, och han bjuder in oss att komma och äta vår fylla för gratis (Jesaja 55:1)!

Du Kan ÄndraDu Kan Ändra

Denna levande själ mat är mer avgörande för vårt yttersta hälsa än kroppsliga mat. Men att lära sig att äta bra för att värna om vår kropps välbefinnande har värdefulla erfarenheter för att äta bra för vår själs välfärd. Och en av de värdefulla lärdomar är att våra smakpreferenser kan ändras.

Vår smak är beroende av vanor och fel sätt att tänka om mat. Som att äta hälsosam mat, att äta hälsosamt löften kräver mer arbete för att planera nya vanor disciplin som inte är lika bekväm och underhållande skräp löften. Och om vi har blivit betingad till kraftigt bearbetade, söta, tom-carb löften, artificiellt konstruerade för att vara beroendeframkallande, vi kan hitta den smak och konsistens av riktigt mat som är mindre roligt i början.

Men dessa vana och smak och preferenser kommer att förändras då vi kommer hålla på med det och allt uppleva fördelarna av betydande, hoppas att upprätthålla och fördjupa fördelar.

Det enda sättet att bryta en vana av att äta skräpmat löften är att odla en smak för rik, närande, långvarig, djupt tillfredsställande, och sanna löften. Det tar äta riktig mat för att utveckla smak för riktig mat. Vi måste vara tålmodiga. Gamla smakar inte minskar och nya smaker är inte förvärvas över en natt. Vi kanske tycker att det är bra att ändra vissa kroppsliga matvanor på samma gång, och en låt att uppleva illustrera den andliga verkligheten. Men som vi trycker på, Gud kommer att möta oss och hjälpa oss “smaka och se” att han är god (Psalm 34:8).

“Hoppets Gud” vill att vi ska festa på hans löften och fyllas “med all glädje och frid i tron, så att i kraft av den Helige Ande [vi] ett överflödande hopp” (Romarbrevet 15:13).

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *